רוצים עוד? הרשמה לבלוג כאן

קצת עלי 

סלאשרית – ביום – מנהלת משאבי אנוש בחברות הייטק גלובליות, מאמנת קריירה, בשאר הזמן ולפעמים במקביל – כותבת, קוראת, פוקחת עיניים ולב, לומדת, עושה חיבורים בין אנשים, מגדלת (שתי בנות).
משתדלת לזכור שזו לא חזרה גנרלית, שהחיים זה עכשיו. נעים להכיר.

>>>>

פוסטים אחרונים

Sex and the City

Sex and the City

Sex and the City

sex and the city טלי סלונים

"את קארי בראדשו. זהו. פיצחתי את זה!"

היא אמרה לי. היה לי דף פייסבוק די פעיל, אבל רק אחרי שהשתתפתי בסדנת החזון שלה, נהיה לי חשק לפתוח בלוג. וחשבנו יחד מה יהיה הפיצוח. ניסינו להבין את הישות הכותבת שלי, ואז המשפט הזה. וצחקתי. כי הרגשתי אז הכי רחוק מקארי שיש.
הייתי אמא מגבעתיים, אחרי פרידה, במוד הישרדותי למדי.
חוץ מהכתיבה, מה היה לי במשותף עם האושיה הניו יורקית בחצאית הטוטו שהאוטובוס ליכלך בפתיחה, ועם נעלי המנולו בלאניק? מה לי ולמשכנתא שהתחלתי לשלם לבד עם האישה שהחדר הכי גדול אצלה בדירה הקטנטנה במנהטן היה חדר ארונות, והטרדה הכי גדולה שלה היא איפה היא תשתה את הקוסמופוליטן שלה הערב, בבר עם החברות שלה?
דפנטלי כבר לא הייתי כמו שרלוט החסודה, אבל גם אם לפעמים התחשק לי להיות לוהטת כמו סמנתה, הרגשתי רוב הזמן יותר כמו מירנדה – סולידית, רצינית ושורדת.
אבל לתמרי סלונים ליבס נראיתי כבר אז כמו קארי בראדשו. אחת שמקלידה במרץ על הלפטופ על המיטה שלה במנהטן, סיפורים על החיים, חמושה בגופיית סבא שווה, שורטס גבריים ומלא תלתלים, וים של אינסייטים מתוחכמים לחלוק עם העולם.

מיסטר ביג והחיבור הנשימתי

הן היו 4 בסדרה – קארי, מירנדה, שרלוט, וסמנתה.
למירנדה היה את סטיב. ממושקף, מתוק, מצחיק, שהעריץ את האדמה שהיא דרכה עליה, והיה הבחירה המושלמת להביא להורים. אבל היה רחוק מלהסעיר אותה. או אותי.
החלום של שרלוט היה להתחתן. זה היה רחוק מהחלום שלי עכשיו.
לסמנתה היו פרטנרים מתחלפים, מלא אביזרים, נדנדות, רכבת הרים. היה לה פה מטונף, והיא הייתה יפה, קלילה ומצחיקה, הראשונה בטלוויזיה האמריקאית שהחליפה גברים כמו גרביים והזמינה להם מונית כשמיצתה אותם. את הסדרה היא סיימה עם חבר צעיר ודוגמן. כשאת מסיימת נישואים, סמנתה יכולה להיות תזכורת ל-למה עשית את זה.
לקארי היה (חלק מהזמן) את מיסטר ביג, מן זכר אלפא, שזכה לכינוי שלו עם סיבה טובה כנראה. הוא היה מסתורי ומקסים. פיזר סביבו צ'ארם מטורף, אבל אף פעם לא נתן לה להרגיש בטוחה שהוא יהיה שם מחר. מיסטר ביג היה זה שהסעיר את הלב שלה, אבל גם גרם לו להישבר ולהתקשות. ואיכשהו היה שם תמיד ריח של אי ודאות ושל אכזבה מתקרבת. כמו הגרסה המבוגרת של החתיך של השכבה, זה שהתעלפת מהכרת תודה כשנהיה חבר שלך, אבל לא יכולת לישון מאז בשקט.
הוא הלך וחזר, ושוב הלך ושוב חזר.
מיסטר ביג היה מה שמתקשרות אוהבות להגדיר ה-twin flame של קארי.
כמו מגנטים הם נמשכו, אבל במקום להידבק, מייד התרחקו.
היה לי פעם מיסטר ביג כזה.
הלכתי על אוויר, ואיבדתי הרבה דמעות ושעות שינה. עד שהספיק לי. הרגשתי שהנשמה שלי נשרפת מהתאומות הזו.

"תארזי לי 1 איידן לקחת"

באחת ההפסקות שלה ממיסטר ביג, קארי פגשה את איידן.
הוא לא עבד בלהרשים אותה או בלהיות יפה. הוא אהב אותה מהרגע הראשון בדרכו הישרה, הישירה, הפשוטה והממיסה, ולא חשש להתקדם לצעד הבא. והוא ידע לנגר.
איידן היה הגבר הזה שכל משפט שני שלו ייצר "אוווו…" כזה וקווטץ' בלב. אחד שאת רוצה לארוז לעצמך בטייק אוויי. לשמור אותו.
אבל קארי לא יכלה. החיבור הנשימתי הארור היה חזק ממנה. ברגע שמיסטר ביג חזר לתמונה, כמה שלא נלחמה בעצמה, לאיידן לא היה סיכוי.
למי שהייתי אז, התחשק ממש לרוץ מאחורי הטלוויזיה ולצעוק לקארי: "את נורמלית? תתאפסי על עצמך! אם את לא תחזרי אליו, אני אקח אותו לעצמי!"
אבל מי שאני היום מבינה, שלמיסטר ביגים יש קסם לא מבוטל, כזה שלפעמים מנצח את זה השפוי והנינוח של האיידנים.

"זה לא אני, זה הילד הרע שבתוכי"

בשיר "הילד הרע" של לאה גולדברג יש לבחירה של קארי הסבר חלקי. "באמת, זה איום. הם אינם מבינים – זה הילד הרע שניכנס לי בפנים, תמיד הוא ניכנס בי, בלי כל אזהרה, הילד הרע."
כי כמו שכתבה אסתר פרל הרבה לפניי ב"אינטליגנציה אירוטית", הרוצחים של התשוקה הם החיבה, השגרה, האינטימיות והיעדר המסתורין. אהבה תשוקתית זקוקה למרחק, למסתורין, לחופש, לאי וודאות. היא זקוקה למיסטר ביגים.

"אף אחד אף פעם לא עשה בשבילי דבר כזה!"

אמרתי לו, כשהוא גלגל את השולחן שהוא ניגר לי למרכז השטיח בסלון. לקח לו שבוע להכין אותו. לשרטט, לנסר, לפרזל, לשייף, לצבוע, להניח לוח זכוכית, ועוד מלא פעלים של הום סנטר שבטח פספסתי.
"גם אני אף פעם לא עשיתי דבר כזה בשביל אף אחת אחרת." הוא ענה, האיידן הממיס הזה שאיתי.
למזלנו, בחצי השבוע שאנחנו לא נפגשים בו הוא מיסטר ביג.
לילדה הרעה שבתוכי זה כנראה השילוב האולטימטיבי – גבר נוכח, שאורזים בטייק אווי לחצי שבוע, וגבר נעדר (בימים עם הילדות) שממגנט אותי מרחוק בחצי השני של השבוע.

9 תגובות

  1. בתור מי שכותבת בהקלדה עיוורת, תוך כדי קריינות הכתיבה אצלה בראש, אני מנהלת מערכת יחסים מורכבת עם קארי בפרט, ועם כל ארבעת היצוגים הנשיים בסדרה המעולה בכלל.
    איזה פוסט תענוג, והאיידן-ביג שלך נשמע כמו כפפה ליד (במזג אוויר שמצריך כפפות, כלומר).

    1. גם אני מקלידה עיוור יעלוש (עכשיו למשל:). היתרון היחיד של להיות פקידת לשכה בלשכת אלוף היה ההקלדה העיוורת! תודה. הוא באמת כפפה בחורף, ורדיד קליל בקיץ.

  2. קראתי אותך, כתבת מקסים.(כהרגלך) ❣️
    אמנם מעולם לא הייתי צופה קבועה של הסידרה… אך הצלחת להזכיר לי את החוויה ממנה. ההצעה להסדרי ראיה לזוג נשוי נשמע לי כפתרון מעולה (אולי יוכל לצמצם את תופעת השחיקה והשגרה!? ). ועד אז…אולי יגיע הגבר שלי (רק אם אפשר רק בשני וחמישי✌️)

  3. לפני שנתיים עמדתי מול "הבית", של קארי ברחוב פרי 64 בניו יורק. רחוב שמן הסתם יש בו פקקים והמון בנות שרוצות להצטלם בכניסה הכי מפורסמת שיש. כי מי יודע אולי מיסטר ביג יצוץ משם ויקח אותנו לאיזה קוסמופוליטן במסעדה הכי סקסית בניו יורק.
    הוא לא בא מיסטר ביג וגם לא קארי, אבל כשעמדתי שם והצטלמתי ליד הכניסה את התמונה המסורתית שכל הבנות עושות היו לי דמעות, בחיי שכן. התרגשתי.
    סקס והעיר הגדולה, הסדרה האהובה עליי אבר (אולי לצד אלי מקביל הצנונית).
    כשהכרתי אותך הסתדרת לי שם בול. אולי ראיתי דברים שאת עוד לא ראית, אולי לא מונולו בלאנק ( מאחלת לך) אבל לגמרי הרגשתי שיש כאן אישה חכמה שיש לה מה לומר, גם לגברים. גם בכלל. ובעיקר לעצמה. אישה שמתחילה לפרוח עם הגבעתיים, עם הגירושין עם ההשרדות.
    סקס והעיר הגדולה זו בעיני סדרה שמדברת על אישה אחת. וזו לא קארי.
    אישה שעשוייה מארבע נשים שכל אחת ואחת מהן היא פן אחר של האישה הזו, של כל אחת ואחת מאיתנו. חלק מהם הן נשים שהיינו מייחלות להיות אבל לא מעזות.
    יכולה להעיד שכל דמות בסדרה הזו מייצגת חלק בי. אני לוקחת מכל אחת משהו, אבל ללא ספק הכי מזדהה עם קארי. זו שיודעת להיות (גם) הילדה הרעה, אבל כולה לב זהב גדול. קארי חברת הנפש, זו שהלב השבור שלה הופך למילים, גם הלב השלם.
    וכמובן מיסטר ביג. אהובי. תמיד הייתי מאוהבת בו, באיידן פחות. ולמרות שהייתי רוצה שיהיו לו כמה תכונות של איידן, עדיין אני בוחרת בו, ביג טיים (אם תראי אותו שלחי אותו אליי)
    פוסט מקסים ומעורר געגעועים. נשיקות לאיידן!!

    1. תודה תמרי. על מה ומי שאת בחיים שלי ועל התגובה הזאת שהיא כל כך את.
      לגבי ניו יורק – חלום שפעם אגשים. להיות שם בדירה הזאת. אולי עם חברה. אולי עם הביג איידן שלי (הקרדיט לשם לקרן מירב).
      ואולי גם כמו שכתבת על הדמויות הנשיות שמרכיבות אישה אחת, גם הגברים בה מרכיבים גבר אחד, שלפעמים הוא כזה, ולפעמים אחר.
      למיסטר ביגים יש את הקסם שלהם. הוא קסם, אבל לא רק קסם.
      אני אוהבת גם את הקסם של בוני השולחנות.

  4. נהדרת, פעם מזמן אמרתי שהסדרי ראייה צריך בשביל הנישואים ולא בשביל הגירושים. בשביל בני הזוג ולא בשביל הילדים.
    סידור של פעמיים בשבוע וכל סוף שבוע שני יכול בהחלט לשמר הרבה מהטעמים הטובים.

    מאחלת לך רק טוב ונעים עם הביג איידן שלך 😉

    1. זה לגמרי סטארט אפ מה שאת מציעה פה, קרן. כתבתי על זה פעם – עמיה ליבליך קוראת לזה "ניסועין" – כשנוסעים בין בתים בתוך מערכת יחסים מחייבת.
      ותודה ממני ומביג איידן:) (שם גאוני!)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Sex and the City

רוצים עוד? הרשמה לבלוג כאן

קצת עלי 

סלאשרית – ביום – מנהלת משאבי אנוש בחברות הייטק גלובליות, מאמנת קריירה, בשאר הזמן ולפעמים במקביל – כותבת, קוראת, פוקחת עיניים ולב, לומדת, עושה חיבורים בין אנשים, מגדלת (שתי בנות).
משתדלת לזכור שזו לא חזרה גנרלית, שהחיים זה עכשיו. נעים להכיר.

>>>>

פוסטים אחרונים

תודה שבאתם.

הירשמו כאן כדי לקרוא אותי

בכל פעם שעולה פוסט חדש.